Мажоретките с медали от фестивала “Слънчева Бесапара”

Мажоретките  на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ спечелиха първо място  в 13-ото издание на фестивала на мажоретните състави “Слънчева Бесапара” в Пазарджик в категория „Марш дефиле с помпони“ за II възрастова група, второ място в „Хореография с помпони на сцена“ за II възрастова група  и трето място в „Хореография на сцена с помпони“ за III възрастова група.

„Това е най-красивата инвестиция в децата – да ги видиш истински щастливи. Сформирахме две групи за занимания по интереси в началото на учебната година, а в края вече можем да се похвалим с три медала от престижно състезание. Подкрепата на родителите и учителите и отличната работа на треньора им Радка Лазова, която е световен шампион по мажоретен спорт, са изключително важни“, коментира директорът Ирена Душкова.

СУ „Любен Каравелов“ зае първо място в категория „Батон“ и второ място в категория „Помпон“.

Красивите грации се впуснаха в оспорвано съревнование в 4 състезателни дисциплини – „Марш дефиле 100 метра с помпони“,  „Марш дефиле 100 метра с батони“, „Хореография на сцена с помпони“ и „Хореография на сцена с батони“.

Водещите критерии за оценяване на изпълненията бяха хореографиията, гимнастическите елементи и акробатичните упражнения, костюмите, музиката и цялостна визия на представянето.

(прочети още тук)