Тържества

Спортен празник – 07.05.2021 г.

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ДИРЕКТОРА НА УЧИЛИЩЕТО

Скъпи деца, колеги и приятели,

Днес Спортният празник на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ ни дава възможност да си припомним древната латинска сентенция „Здрав дух в здраво тяло“. Това бил отговорът на римски мъдрец, когато го попитали какво хората трябва да искат от живота.

Днешният празник посвещаваме на 60-годишнината от основаването на нашето училище. И пак днес ваши съученици поемат управлението на училището за Деня на ученическото самоуправление. Желаем успех на екипа на Катерина Николова от 9.а клас, която трябва да се справи с длъжността „Директор“!

Превърнете деня, в които ще премерите сили в щафетни игри, станции за спортни съревнования, волейболен турнир, в празник на радостта и приятелството, на ентусиазма и състезателния дух.

Спортът укрепва самодисциплината, помага да изградим силни и смели характери, борбен дух и успешно да се реализираме във всяко начинание. Затова се включете смело и се забавлявайте!

Добре дошли и на нашите бивши възпитаници, които в сборна формация ще си припомнят времето, когато завоюваха множество купи, а днес ще премерят сили с младия ни училищен отбор по волейбол.

Успех на всички!

Д-р Ирена Душкова
Директор 

[metaslider id=13669 cssclass=““]

Радост, ентусиазъм, бодър смях и хъс за победа съпровождаха множеството спортни игри и изпълниха училищния двор на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ по случай 60-годишнината от основаването на училището.

Щафетни игри при най-малките се редуваха със забавен многобой за учениците от трети до пети клас, волейболни срещи за деветокласниците и дванайсетокласниците.

Особено впечатляваща бе волейболната среща на училищния отбор срещу сборния отбор на бивши възпитаници, участвали активно и успешно в представителните отбори на училището през годините.

Красота, финес и заразяващ ритъм съпровождаха изпълненията на мажоретните състави. Заразителният ритъм на импровизирания флашмоб въвлече десетки деца и учители.

Един прекрасен ден за спортни съревнования и забавление!