Дейности

Световен ден на водата

 


Световният ден на водата, чиято тема на тазгодишната международна кампания, е “Водно сътрудничество”, бе отбелязан на пл. “Стефан Стамболов” №1 днес. Официални гости на събитието бяха зам.-министърът на Министерство на околната среда и водите г-жа Евдокия Манева, г-жа Атанаска Тунтова – директора на Басейнова дирекция Пловдив, доц. Стефан Шилев – директор, дирекция „Екология и управление на отпадъците“ към Община Пловдив, експерти от дирекция „Спорт и младежки дейности“, представители на ВиК Пловдив, и други институции.

Зам.-министър Евдокия Манева приветства гостите и участниците в инициативата като отбеляза, че Световният ден на водата се чества за 31-ви пореден път в България.

В честванията, които продължиха повече от 2 /два/ часа на централния площад в града под тепетата, се включиха и получиха награди учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски”. Те се представиха с много рисунки и плакати, свързани с водата, а с г-жа Неделчева (учител по география) направиха карта на минералните извори в България.
Особен интерес предизвика макета на кръговрата на водата. За да го направят учениците, под ръководството на г-жа Гуджева, използваха пластелина от уроците по скулптура.

Веселина от V в клас отлично се справи с представянето на групата пред медиите и гостите на празника. Ръководител на групата беше директора на училището г-н Къртев.