Дейности

Да опознаем света!


Здравейте, драги пътешественици, Ние, 20 ученици от шести клас на СУ „Св. Паисий Хилендарски“, под ръководството на госпожа Елена Бургова, създадохме „Клуб на пътешественика“. Идеята ни успя да се реализира благодарение на проект „Твоят час“.

Нашата цел е първо ние да се запознаем със световни забележителности, а след това да ги представим и пред съучениците си.

Стъпките към целта са няколко:

  • Да организираме виртуално пътешествие, в което да научим интересни факти за различни точки от света. По време на това „пътуване“ да събираме и добавяме информация за всеки от обектите;
  • Да изработим 3D модели на 30 световни архитектурни забележителности (Айфеловата кула, Тадж Махал, Статуята на свободата, Белия дом, Капитолия, Триумфалната арка и др.);
  • Да изработим информационни табла и да създадем музеен кът в училище;

Повишеният интерес и подкрепата от страна на учители, родители и ученици към нашата дейност ни стимулира да развиваме творческите си възможности.

Надяваме се, че успяваме да пробудим у вас духа на любознателния пътешественик. Нека всички ние да научим нови, непознати и интересни факти за различни точки от света. Вярваме, че оказваме положително влияние върху съучениците си.

Нека опознаем света заедно!