понеделник, декември 11, 2023
СУ "СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ"
Дейности

Седмица на бащата

Днес, 15 ноември 2019 г., в час на класа, никой не бързаше да си тръгне след биенето на звънеца. Интересни гости бяха приковали вниманието на учениците от 2 „В“ клас. Как да превърнеш хобито си в професия ни разкри Огнян Тодоров – директор на Регионален природонаучен музей, гр. Пловдив. Любопитни факти за животните и професиите, свързани с изучаване на природата, заинтригуваха второкласниците.

Ръководителят на полети Антон Терзиев ни запозна с организацията на летище Пловдив. На неговата територия се допускат само хора, притежаващи пропуск, затова пистата дойде при нас, като макет. Малки самолети кацаха и отлитаха, линейка и пожарна бяха в готовност да помагат. Научихме ключови думи от езика за комуникация между пилотите и диспечерите на полети.

През интересни занимания и професии е преминал Александър Габеров. Като малък много се е  интересувал от техниката, също така е бил и отличен математик. Висшето си образование завършил като машинен инженер. Работи като програмист и търговски представител. Накрая  открива своето призвание и развива собствен бизнес. С притча за „Мъдреца“ и послание, че: „Всичко зависи от нас“, завърши своя разказ той. Много знания, труд и упоритост са необходими, за да се осъществят мечтите.

Антоанета Йошкова

Класен ръководител на 2 „В“ клас