понеделник, декември 11, 2023
СУ "СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ"
Дейности

Иновационен лагер Design Thinking

На 15.12.2018 г. в гр. Пловдив се проведе обучение по дизайн мислене за участниците от програмите „Учебна компания“ организирано от Джуниър Ачийвмънт България и SAP. Участие взеха 11 екипа от училища от различни градове на България.

От  СУ „Св. Паисий Хилендарски“ участие взеха ученици от 11в клас представители на УК EcoArtDesign ООД – Иван Минковски, Иванка Петкова и Мариян Чепишев с ръководител Мария Неновска. В рамките на един ден те имаха възможност да подобрят значително услугата на своята учебна компания чрез инструментите на Design Thinking. Това е методология, която поставя нуждите на клиента в основата на създаването на продукти и услуги. Учениците работиха по отделните Design Thinking фази – проучване, синтезиране, генериране на идеи, прототипиране и валидиране заедно с опитни специалисти от SAP.

На финала учениците презентираха резултатите от своята работа като демонстрираха умения свързани с работа в екип, креативност и умение да представят идеята си  – в каква насока ще развият своята услуга и до каква степен, за да разрешат проблемите на потенциалните си клиенти.

[metaslider id=7946]