Изяви

За нас в медиите

Пловдивско училище доказва, че във всеки мрачен ден има и лъч светлина

Доживяхме да се окажем в ситуация на справяне с ежедневни предизвикателства в живота си – да отидем до магазина или аптеката е предизвикателство, да разходим кучето е предизвикателство, да напишем домашните е предизвикателство, да отидем на работа е предизвикателство. В училище всичко започна да се случва дистанционно – предизвикателство, на което допреди 40 дни никой не вярваше, че ще се случи.

В момент на извънредно положение и карантина, когато на всяка крачка ни заливат негативни новини, когато живеем под стрес и заплаха за здравето и финансовото си оцеляване, ние – екипът на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Пловдив, имаме основание да се усмихваме и да се гордеем! Виждаме във всички предизвикателства ВЪЗМОЖНОСТИ:

– възможност да бъдем още по-полезни на учениците;

– възможност да се вгледаме в техните таланти;

– възможност да напреднем с технологиите;

– възможност да обогатим своя мироглед;

– възможност да помогнем и на родителите (да подкрепят децата си в трудностите).

Гордеем се с нашите ученици, с нашите родители, с нашите колеги! И не без основание! От началото на дистанционното обучение нашето училище може да се похвали с пълна ангажираност на учители и ученици. Всички деца активно участват в обучението, а колегите са различни и интересни, като доказателство за това са многото проекти, реализирани от децата с огромно желание.

Ние доказахме, че във всяка лоша ситуация винаги има и нещо добро! Децата всекидневно са предизвикани да мислят, да комуникират и да вземат сами решения, заинтригувани от „новата“ класна стая. Засили се обратната връзка с родителите, колективът е сплотен, установи се истинска работа в екип, като по учебник.

Проучванията ни сред родители и ученици показаха, че децата са ангажирани, но не и натоварени, забавляват се и учат едновременно. Факт е, че децата са по-мотивирани, родителите – по-ангажирани, учителите – по-креативни.

Спокойно можем да кажем, без излишно да се хвалим, че СУ „Св. Паисий Хилендарски“ доказа, че е достойно да се нарече Училище на XXI век. Важното е, че оставаме позитивни и очакваме следващите ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА.

                                                                  Н. Мацева, И. Андрейнска