ОТКРИТ УРОК ПО РОДИНОЗНАНИЕ ПО МЕТОДА ДИЗАЙН МИСЛЕНЕ В Ia КЛАС

Учениците от Ia клас с класен ръководител Маргарита Маринова за пореден път показаха своя ентусиазъм за работа по родинознание по метода „Дизайн мислене“. Темата на урока беше „Как да се държа безопасно вкъщи и навън?“. За тази цел те направиха предварително проучване и посетиха Регионална дирекция по пожарна безопасност и защита на населението, град Пловдив. Отзивчивите огнеборци – Мюрсел Мурад, Иван Митев, Петьо Димитров, Димитър Ямалиев, Стоян Здравков, Васил Пайталов, Васил Маринов, Ангел Даскалов, Иван Рангелов, Георги Донев и Вартан Гарабедян с огромна отговорност, грижа и любов обясниха най-важното за професията на пожарникаря и пресъздадоха строгите задължения в своето натоварено ежедневие под формата на ролева игра. С искрящи погледи децата се впуснаха в приключението да бъдат огнеборци- качиха се в пожарната кола, разгледаха оборудването и екипировката и си тръгнаха доволни, че са получили своя първи урок по пожарна безопасност и знанието, че едно от най-важните неща е да се пази човешкия живот.

Първокласниците се допитаха по темата и до своите родители, които им дадоха ценни съвети. Всичко това, което родителите споделиха, учениците пресъздадоха под формата на кратки драматизации по време на урока.

В края на учебния час паисиевци облякоха светлоотразителни жилетки и направиха демонстрация за правилно пресичане на главно кръстовище до училище. Обещаха, че ще се придвижват винаги по този начин и ще са много внимателни, за да бъдат в безопасност.