Награди

 


Победителите в състезанието „С пламъка на Паисий“ получиха своите заслужени награди.

Български език

1 място :

Йоана Петкова Георгиева – 4 в клас

Антон Красимиров Стаматов – 4 б клас

2 място: 

Даниел Станимиров Чолаков – 4 в клас

Васил Добромиров Русев – 4 а клас

Иван Станимиров Стоянов – 4 а клас

3 място: 

Анастасия Хронева Хронева – 4 в клас

Антоанета Иванова Петрова – 4 в клас

Математика 

1 място:

Йоана Петкова Георгиева – 4 в клас

Стефан Красимиров Ангелов – 4 в клас

Анастасия Хронева Хронева – 4 в клас

Даниел Станимиров Чоклаков – 4 в клас

2 място:

Мартин Трифонов Чолаков – 4 в клас

Антоанета Иванова Петрова – 4 в клас

Иван Станимиров Стоянов – 4 а клас

Елена-Анна Уве Ур – 4 б клас

Георги Филипов Петров – ОУ  „Хр. Смирненски“ с. Стряма

3 място

Мария Анастасова Харалампиева – ОУ „Душо Хаджидеков“


Над 200 деца се забавляваха в днешното спортно събитие, организирано от пловдивската дирекция на МВР в зоната на Младежки център на гребния канал. Състезанието “Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“ се проведе между отборите на СУ “Св. Паисий Хилендарски“, СУ “Черноризец Храбър“ и ОУ “Алеко Константинов“. Стартът му бе даден от директора на полицията старши комисар Атанас Илков, а по време на игрите участниците получиха подкрепа от своите съученици и ръководствата на училищата, както и от гостуващи деца от ОУ “Васил Левски“ в село Рогош.

Първоначално отборите премериха сили в слаломно бягане и дърпане на въже. В последния етап обаче, състезателите от трите училища играха в смесени двойки и заедно изписаха изречението “Децата на Пловдив обичат да спортуват“. Така те доказаха, че освен бързина, точност и сила, притежават колективен дух и качества като съобразителност и интуиция.

Игрите преминаха под зоркия поглед на жури, в чийто състав бяха трима изявени пловдивски спортисти – футболната легенда Петър Зехтински, капитанът на женския волейболен отбор “Марица“ Радосвета Тенева и шампионът по киокушин карате Александър Команов. Оценяващи бяха и изпълнителният директор на Съюза на пивоварите в Репубика България Ивана Радомирова и инспектор Зорница Шуманова, член на секретариата на Националния съвет по превенция на престъпността.

Заради изключително доброто си представяне учениците от СУ „Св. П. Хилендарски“получиха купи, а самите участници –  предметни награди, медали за първо място и грамоти.


Пролетен кръг на „Математика без граници” (1 – 12 клас)

В него взе участие ученикът Велин Лапков от 3б клас на СУ „Св. Паисий Хилендарски“.

Младият математик зае призовото III-то място в своята възрастова група.


Ученици от 8а клас на СУ „Св. П. Хилендарски“ се явиха на състезанието по „Креативно писане” на английски език на 12 март 2018 год.

На състезанието бяха зададени три теми, от които всеки ученик си избра една върху която да пише. Времето за писане беше 60 минути. Всеки ученик от явилите се получи сертификат за участието си в състезанието.


На проведеният областен кръг на олимпиадата по математика ученичките от 6б клас Кристияна Димова и Весела Тошева показаха отлични резултати и се класираха на призови места.

Училищното ръководство награди Кристияна и Весела с почетни грамоти с пожелание да развиват в бъдеще своите математически знания и умения и достойно все така да представят училището на различни състезания и конкурси.

 


На 12 март 2018г. в конферентната зала на Народна библиотека „Иван Вазов“ бяха наградени участниците в конкурса по случай 140 годишнината от Освобождението на България от османска власт.

Ученичката от 8а клас Сияна Грамадникова бе отличена с  ВТОРО  място за индивидуална творческа дейност. Тя получи грамота и книга за стихотворението „Паметта на Земята“.

За рисунка бе наградена и ученичката от 5а клас Християна Добрева.
Конкурсът се организира от Община Пловдив, Общински комитет „Васил Левски“ и Проект „Народните будители и АЗ“ и има за цел насърчаване на вътрешната потребност за творческа и индивидуална изява на учениците чрез възкресяване на спомена за един от най-високите върхове на националния ни дух – Освобождението на България и възстановяване на българската държавност.

Наградите бяха  връчени лично от доц. Кирчо Атанасов.
Отново поздравления за нашите ученици  и пожелания за нови победи, творчески вдъхновения и успехи.


На 19.02.2018г. в училище се проведе среща на ученици от гимназиален етап с нашия възпитаник Любен Брънзалов, който е студент в университета в Единбург (Шотландия) и изучава астрономия и компютърни науки.

Той изнесе пред нас презентация на тема: „Астрофизиката – минало, настояще и бъдеще“. Всички слушахме с интерес, очаровани от познанията и ентусиазма, с който говореше нашият бъдещ учен от световна величина. Наскоро Любо спечели стипендия на „Гугъл предприемач“, с която кандидатства за обучение в Церн.

Пожелаваме му успех!

Горди сме с такива възпитаници!


На 14.XII.2017г. Район „Централен‘‘ и Регионален Природонаучен музей – Пловдив, организираха Първия конкурс за произведения на изкуството на тема „По-малко отпадъци, повече красота“.

Конкурсът е част от Европейската седмица за намаляване на отпадъците 16-24 ноември 2017 г. В него участваха и учениците от VI „б“ клас на СУ „Св. П. Хилендарски“ – Весела Тошева, Виктория Дочева, Габриела Господинова, Габриела Грозданова и Елеонора Здравчева. С много вкус, ентусиазъм и търпение те превърнаха отпадъчни материали в коледни украшения: изрисувани стари бутилки; картини от велпапе и хербаризирани листа; играчки за елха от капачки на бутилки, от дъната на пластмасови бутилки, от ролката на тоалетна хартия. Облепени стари кутии превърнати в моливник и ръждясала метална кутия – в  кутия за дреболии. Изсъхнали клонки и стари боички се превърнаха в елкички и др.

Учениците от занималнята на III „в“ и „Г“ класове участваха с елха, направена от старо списание и кутия за обувки.

За отличното си представяне учениците получиха грамота и специални награди .


На 9 март в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ Пловдив се състоя награждаване на  победителите  в онлайн викторината „Освобождението на град Пловдив и България“, посветена на 140 години от Освобождението на България и възстановяването на българската държавност. Сборният отбор на ученици от 5 до 7 клас на СУ “Паисий Хилендарски” се оказаха сред най-знаещите по история. Нашето училище участва с четири отбора от 5, 7 и 8 клас.

Отборът на седмокласници  в състав: Пея Карова, Христина Колева, Мария Стаматова и Елена Костадинова  спечели призовото ПЪРВО място.

Викторината бе организирана от Математическата гимназия, НБ „Иван Вазов” и Регионалното управление на образованието.

В нея се включиха ученици от 5 до 12 клас на 8 училища от областта. Регистрираните предварително 49 участници се състезаваха индивидуално и отборно.

Наградите за призьорите са софтуерни продукти на стойност 400 лева, грамоти, луксозен календар на Христо Ботев, както и две книги – изданието на Регионален исторически музей за Освобождението и “50-те песни и стихове, които ни правят българи”.

Състезанието се проведе по едно и също време за всички на 1 март. Индивидуалните участници имаха точно 20 минути, за да се справят с 30 въпроса от различна степен на трудност. Същото време за работа имаха и отборите, които търсиха пълни и точни отговори на пет задачи.

„Учениците са много ентусиазирани да показват знания чрез технологиите. Предстои да организираме подобна викторина и за Априлското въстание, в която се надяваме да се включат още повече участници”, каза експертът по история в РУО Асен Василев.


Сдружение „BG Бъди активен“ награди най-активните училища от Пловдив.

Училищата призьори бяха наградени от зам.-кмета по спорт и младежки дейности Георги Титюков и г-н Петър Зехтински.

Всички учебни заведения, участвали в Европейския ден на спорта в училище получиха сертификати за участие, както и онлайн достъп до ресурси – наръчници, презентации и други,  в помощ на организирането на спортни празници в учебните заведения.

Европейски ден на спорта в училище през 2017 година бе подкрепен от Лилд България