Конкурси

На 22 април 2017 г. от 10:00 ч. се проведе състезание  „С пламъка на Паисий“ за ученици от 4 клас.
Всеки ученик избра тест на който да се яви:

БЕЛ – продължителност 45 минути
I място – Smart watch
II място – Headset
III място – USB памет
2. МАТЕМАТИКА – продължителност 45 минути
I място – Smart watch
II място – Headset
III място – USB памет
3. БЕЛ И МАТЕМАТИКА – продължителност 2 х 45 минути
I място – Drone
II място – Tablet
III място – Smart watch

Резултатите от състезанието ще бъдат използвани за селекция при прием в 5 клас в случай, че има повече кандидати, отколкото е допустимия брой в паралелките.


Състезание по икономика „Виртуално предприятие“
На 27.01.2017 г. се проведе училищен кръг на състезанието „Виртуално предприятие“(JA TITAN). Състезанието се организира на национално и европейско ниво, като в България то е включено в официалния календар на Министерството на образованието и науката за олимпиади и национални състезания. В симулацията конкурентни фирми-отбори тестват бизнес уменията си, като имат задача да пласират иновативен продукт на пазар. Участниците влизат в ролята на мениджъри на виртуални предприятия и се стремят да управляват своя бизнес в условията на променливи политико-икономически условия и силна конкуренция като вземат решения за пет основни показателя на произвеждания продукт: цена, производство, маркетинг, капиталови инвестиции и научна и развойна дейност. Участие взеха 10 отбора сформирани от ученици от 10 в клас. Организацията на мероприятието се осъществи от от преподавателите по икономика – М. Неновска и Р. Алексиева и координаторът от ДАБ – Джемс Йоловски. Участващите десет отбора ще продължат участието си в първи кръг на националното състезание организирано от Джуниър Ачийвмънт, който стартира на 03.01.2017 г.

“Въведение Богородично (21 ноември)”
Ден на християнското семейство и православната християнска младеж
В навечерието на един от най-светлите християнски празници „Въведение Богородично (21 ноември)“ – Ден на християнското семейство и православната християнски младеж, ученици от 4 и 9 клас бяха наградени в националния конкурс на Пловдивска митрополия за стихотворение, есе и рисунка, посветен на празника. Ивона Стоянова от 4″в“ клас бе отличена с първа награда за стихотворение, а Мадлена Кънева с трета награда за есе.

Състезание по Информационните технологии
  1. Състезанието по Информационни технологии ще се проведе на 16.12.2016 г. (петък) от 12:00 ч. в 18 и 19 кабинет.
  2. КРИТЕРИИ:

5 клас – „Коледна картичка с Paint“ /виж тук/

6 клас – „Коледна картичка с Microsoft Word“ /виж тук/

7 клас – Създаване на презентация на тема: „Използване на Google приложения“ /виж тук/

8 клас – Създаване на презентация на тема: „Мобилни операционни системи“ /виж тук/

Учениците от 7 и 8 клас изпращат презентациите на e-mail: it_paisii@abv.bg до 16.12.16 г.


Международно състезание по Информационните технологии „Бобър“
На 6 ноември 2016 г. се проведе състезанието „Бобър-България“, което е част от Международното състезание „Бобър“ за ученици в областта на информатиката и компютърната грамотност.
В България състезанието се организира от Съюза на математиците в България (СМБ) и Института по математика и информатика при БАН (ИМИ – БАН).
През 2016 г. състезанието „Бобър-България“ се проведе за две възрастови групи – 6-7 клас и 8-9 клас. Общият брой на участниците тази година е 243 от цяла България.
СУ „Св. П.Хилендарски“ бе представено от 7 ученици от 6 клас с ръководител г-жа Р. Петрова.

Най-голям брой точки получи Радост Георгиева Димчева от 6 г клас – 91 т.

Всички ученици получиха сертификати.