понеделник, декември 4, 2023
СУ "СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ"
Тържества

ДЕН НА ТАЛАНТА

Днес, 20 май, се проведе тържество, с което за поредна година учениците, учителите и ръководството на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ отдадоха заслужено признание на своите талантливи възпитаници. 

Директорът на училището, д-р Ирена Душкова, откри събитието с топло приветствие към всички присъстващи. 

Преддверието на втория етаж приюти великолепна изложба от фотографии на седмокласника Тодор Данев, а класните стаи се превърнаха в творчески работилници по рисуване, история, български език и литература, ориентиране, където всеки от класовете имаше възможност да демонстрира наученото през годината, а и не на последно място – да се забавлява с връстниците си.  В кабинета по Информационни технологии се проведе демонстрация на изготвените от учениците сайтове по националната програма Образование за утрешния ден.

Паралелно с изявите в училищния двор  (на сцената и преодоляване изпитанията на ориентирането) в спортния салон ученици демонстрираха завидни умения по волейбол.

На сцената празничното настроение беше осигурено от нашите малки рецитатори, танцьори, певци и актьори, като всеки от тях успя да представи уменията си по най-атрактивния начин. Публиката беше запленена от майсторското изпълнение на ксилофон от второкласника Боян Славов, Мария-Нели Данга и Мария Богданова от трети клас показаха красотата на музиката чрез изпълнение на пиано; редуваха се математически закачки с рецитация на Шекспир на английски език, модерен балет, бързо редене на Кубчето на Рубик до брейк. Венец на вокалните изпълнения беше запомнящата се интерпретация на песен на Адел от Вики Мустакерова – 11.клас. Настроението неусетно преля в зумба танците на мажоретната група на Нина Христозова, завладя публиката и премина във финалното българско хоро.

Денят на таланта ежегодно е приеман с голяма радост от страна на учениците, защото им предоставя възможност да покажат най-доброто от себе си, а и да се преоткрият един друг.

[metaslider id=13775 cssclass=““]